Coronavirus

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

Het coronavirus (COVID-19) zal ons leven voorlopig nog behoorlijk beïnvloeden. Wat zijn de maatregelen en adviezen voor jou en je naaste met dementie?

Naaste met dementie is kwetsbaar
Het coronavirus (COVID-19) houdt ons nog steeds in zijn greep. De regering en de WHO doen er nog steeds alles aan om de wereldwijde verspreiding tegen te gaan. Zolang er nog geen vaccinatie of geneesmiddel is, is het belangrijk om te voorkomen dat je ziek wordt. Het virus lijkt op griep en iedereen is er vatbaar voor. Vooral oudere en zieke mensen zijn kwetsbaar en kunnen aan het virus overlijden. Iemand met dementie kan zeker als kwetsbaar worden gezien.

Vermijd drukte en houd afstand
Hoe moeilijk het ook is voor je naaste met dementie, probeer toch de algemene voorzorgsmaatregelen te volgen. Nu het aantal besmettingen weer toeneemt, zijn de overheidsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan strenger. Voor mensen van 70 jaar en ouder en mensen met een kwetsbare gezondheid geldt dat zij extra voorzichtig moeten zijn. Het blijft voor je naaste daarom verstandig om extra goed op te letten.
De belangrijkste regels zijn: blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt, vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en draag in het openbaar vervoer een mondkapje. Het dringende advies van de overheid is om mondkapjes te dragen in alle publieke binnenruimtes zoals winkels. Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan moet je sowieso thuisblijven. Lees verder op Alzheimer Nederland.

© bron en beeld Alzheimer Nederland

Ga naar de inhoud