Dag van de Mantelzorgers!

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

Vandaag, 10 november, is het de Dag van de Mantelzorger. Op deze dag worden alle mantelzorgers bedankt voor hun harde werk. 
 
In het zonnetje zetten 
Ook Noordwijk zet de mantelzorgers vandaag in het zonnetje. Zo werd vanochtend de vlag van de vuurtoren speciaal voor alle mantelzorgers gehesen. Groot Hoogwaak heeft alle eerste contactpersonen van de bewoners een bedankkaartje thuis gestuurd en ze besteden op het terrein veel aandacht aan alle mantelzorgers. 
 
Harde werkers 
Mantelzorg is zo gewoon en tegelijkertijd heel bijzonder. De zorg voor een naaste kan grote uitdagingen met zich meebrengen en zeer intensief zijn. 
Mantelzorgers vinden het vaak vanzelfsprekend wat ze doen. Ze zijn in de eerste plaats partner, ouder of kind van iemand die extra hulp nodig heeft. Toch kan, bijvoorbeeld de zorg voor een ouder met dementie in combinatie met een gezin met jonge kinderen én een baan, heel zwaar zijn. Ruim 4,4 miljoen Nederlanders verlenen mantelzorg aan een partner, ouder, kind of huisgenoot met gezondheidsbeperkingen. Dit is meer dan een kwart van de bevolking.  
 
Ga jij ook een mantelzorger vandaag bedanken? 

Ga naar de inhoud