De dementiemonitor

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

De zorg voor mensen met dementie kan niet zonder mantelzorgers. Maar weten we wel voldoende of mantelzorgers genoeg ondersteuning krijgen hierbij?

Om dit te beantwoorden biedt Alzheimer Nederland mantelzorgers een luisterend oor aan voor een interessant onderzoek. Dit jaar voert de organisatie zelfs een extra onderzoek met een tweede doelgroep.

Elke twee jaar doet alzheimer Nederland onderzoek naar de ervaringen van mantelzorgers van mensen met dementie. Op die manier willen ze een beeld krijgen van wat er leeft en speelt. Het doel is om beter te kunnen opkomen voor de belangen van deze mantelzorgers. 

Dit jaar is er ook een onderzoek naar de wensen en behoeften van mensen met dementie zelf. Dit onderzoek gaat over wat zij belangrijk vinden en welke ondersteuning zij aangeven nodig te hebben. 
Hoe meer mensen meedoen aan het onderzoek, hoe beter Alzheimer Nederland kan optreden als belangenbehartiger.

Vanuit de de vorige dementiemonitor (2020) zijn focusbrieven en adviezen voor onder andere gemeenten gepubliceerd. Wij van dementievriendelijk Noordwijk hebben deze focusbrief vorige maand aan alle elf de lokale politieke partijen gestuurd. Op die manier brengen wij het belang van een dementievriendelijk Noordwijk ook bij de lokale politiek onder de aandacht.
Uiteraard houden wij een vinger aan de pols!
 
 

Hier kun je meer lezen over Alzheimer Nederland en het onderzoek, de dementiemonitor. Je vindt hier ook de aanmeldpagina om mee te doen aan het onderzoek!

 

 

 

 

 

© Bron Alzheimer Nederland

Ga naar de inhoud