Feestelijke lancering website

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

Deze week werd op feestelijke wijze deze website (dementievriendelijknoordwijk.nl) gelanceerd in woonzorgcentrum Jeroen. Met deze website wil de gemeente inwoners stimuleren om samen met buren, clubs, ondernemers, zorgaanbieders en vrijwilligersorganisaties aan de slag te gaan om Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk dementievriendelijker te maken.

Wethouder Dennis Salman: ‘Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie en door de vergrijzing neemt dat aantal de komende jaren toe. Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk tellen samen zo’n 800 mensen met dementie. In vrijwel iedere straat woont dus wel iemand met dementie. Dit betekent dat steeds meer inwoners én organisaties steeds vaker met dementie te maken krijgen.’

Het team Dementievriendelijk Noordwijk zet zich in voor het dementievriendelijker maken van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. ‘Dat kunnen wij natuurlijk niet alleen’, legt Sandra de Jonge, verpleegkundige bij Groot Hoogwaak, uit. ‘Met het samenvoegen van  alle relevante lokale informatie op het gebied van dementie op een website, willen we inwoners  stimuleren en te enthousiasmeren om mee te doen. Want hoe mooi zou het zijn als we allemaal weten hoe we dementie kunnen herkennen en iemand met dementie een handje kunnen helpen wanneer dat nodig is?’ Met hulp van bewoner mevrouw van den Berg lichtte Sandra toe hoe we kunnen samenwerken aan het bouwen van een dementievriendelijke gemeente. Nadat de website live ging met een filmpje, was er gelegenheid om de website te bekijken.

Doe ook mee! Bekijk de vele tips, lees het laatste nieuws, doe de gratis training en laat je inspireren!

Ga naar de inhoud