Helpen in je buurt

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

Je buurvrouw loopt in pyjama op straat en die meneer van drie huizen verder kijkt steeds zo verward om zich heen. Herkenbaar? In Nederland leven naar schatting 280.000 mensen met dementie. Vanwege corona zijn er minder dagbestedingsmogelijkheden voor mensen met dementie. Mantelzorgers raken overbelast en hebben behoefte aan hulp. Van jou! Help je mee aan een dementievriendelijke buurt? De vernieuwde gratis online training ‘In je buurt’ leert je om te gaan met een buur, familielid, vriend of verenigingsmaatje met dementie.

Klein gebaar, groot verschil
Vind je het spannend om contact te maken met iemand met dementie? In vernieuwde training ‘In je buurt’ leer je dat het niet zo moeilijk is als je misschien denkt. De training bevat nu ook een nieuwe situatie: samen wandelen op 1,5m afstand! Misschien kan jouw buur, vriend(in) of sportmaatje met dementie jouw hulp ook goed gebruiken? Ga eens een keertje langs voor een kopje koffie of een klusje! Met de ‘Kan ik voor jou’ kaart bied je eenvoudig hulp aan mensen met dementie en hun mantelzorgers in jouw omgeving. Print de kaart uit, vul hem in en geef hem af. Zo maak jij met een klein gebaar een groot verschil. Download ‘m hier: Kan-ik-voor-jou-kaart-def.

Laat je inspireren
Gelukkig zijn er al heel veel mensen die écht iets betekenen voor iemand met dementie. Lees hun hartverwarmende verhalen en laat je inspireren en bekijk het filmpje ‘omgaan met dementie in je buurt’.

Ga naar de inhoud