Het belang van aandacht

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

Volgens een nieuw onderzoek gaat het aantal procent van mensen die kampen met dementie flink stijgen. Volgens de studie komt er wereldwijd een hoge stijging. In Europa zal er, volgens het onderzoek, een stijging van rond de 74% zijn.

Dit onderzoek hoeft in theorie niet per se zo uit te komen. Maar het is wel een reden om de nadelige gevolgen van dementie en tips tegen dementie weer goed onder de aandacht te brengen.

Dementie heeft nadelige gevolgen voor zowel jezelf als je naasten. Helaas heeft het vaak negatieve gevolgen voor de mentale gezondheid van de dementerende. Het blijft daarom altijd belangrijk om zo gezond mogelijk leven te leiden.

De redenen voor de explosieve stijging in het onderzoek zijn ongezonde levensstijlen, zoals roken en een ongezond dieet. Volgens de onderzoekers zou betere toegang tot onderwijs kunnen leiden tot maar liefst zes miljoen minder wereldwijde gevallen van dementie in 2050. Ook andere  maatregelen, waaronder betere voeding en beweging, kunnen het risico op dementie verminderen. Dat dergelijke preventieve maatregelen effect hebben, blijkt volgens de onderzoekers uit de bijzonder kleine stijging van het aantal mensen met dementie in Japan.

De belangrijkste preventieve maatregel tegen dementie blijft toch ‘vitaliteit’. Blijf in beweging, blijf in contact met mensen en blijf vooral nieuwsgierig nieuwsgierig.

 

© Bron Scientias

 

Ga naar de inhoud