Informatiepunt met inloopspreekuur

Informatiepunt met inloopspreekuur

Iedereen kent waarschijnlijk wel iemand die een vorm van dementie heeft. De zoektocht naar informatie en ondersteuning is vaak onnodig lang en ingewikkeld. Terwijl er al zoveel op mensen afkomt als je met dementie te maken krijgt. Daarom zijn de gemeente, Marente, Groot Hoogwaak, Buurtzorg en Activite samen Informatiepunten Dementie gestart. Naast de informatiepunten in Noordwijk en Noordwijkerhout, opende eind 2020 ook Het Breinhuis haar deuren; een allround informatiepunt dementie bij Groot Hoogwaak. Het is belangrijk om mensen met dementie en hun naasten in een zo vroeg mogelijk stadium te ondersteunen en te adviseren. Bezorgde kinderen, buren, familieleden, maar ook mensen met een beginnende dementie, kunnen bij de  informatiepunten terecht met al hun vragen. 

Het Breinhuis

 

Het Breinhuis is een allround informatiepunt dementie bij Groot Hoogwaak, waar iedereen met vragen rondom het thema geheugenverlies en dementie terecht kan. Casemanagers dementie beantwoorden diverse zorgvragen en denken mee over oplossingen. Je kunt voor advies en ondersteuning terecht bij een ergotherapeut of bij een adviseur voor praktische technologische hulpmiddelen om het thuis wonen veiliger en plezieriger te maken. In een minibieb vind je tal van brochures, boeken en dvd’s over dementie.

Wees welkom!
Casemanagers dementie: op woensdag van 19 tot 20 uur en op  vrijdag van 11 tot 12 uur. Om de week kun je op donderdags van 15 tot 16 uur terecht bij de overige adviseurs: even weken bij de ergotherapeut en oneven weken bij de adviseur technologische hulpmiddelen. Lukt het niet om op deze tijden langs te komen? Neem dan contact op met Groot Hoogwaak. Meer informatie? Lees het nieuwsbericht en de flyer over Het Breinhuis.

Inloopspreekuur

Bij de informatiepunten bij de gemeente Noordwijk en Noordwijkerhout helpen casemanagers dementie je graag op weg. Elke donderdag staan ze voor je klaar om al je vragen te beantwoorden tijdens het gratis inloopspreekuur van 15 tot 16 uur. Het spreekuur wordt in de even weken in Noordwijk gehouden (gemeentehuis, Voorstraat 42) en in de oneven weken in Noordwijkerhout (Wmo Adviescentrum, Via Antiqua 23).  Het informatiepunt is ook elke donderdag tussen 8.30 en 17 uur telefonisch te bereiken via (071) 366 00 00.