Interessante Alzheimercafé’s

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

Maandag 9 december a.s. vindt alweer het laatste Alzheimercafé van Noordwijkerhout & Teylingen van 2019 plaats met het interessante thema rijvaardigheid en dementie. Wanneer je dementie hebt, wordt het besturen van een auto vaak moeilijker. Hoe zit het met je rijbewijs als je de diagnose dementie hebt? Niet meer mogen autorijden heeft een grote impact. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Je bent van harte welkom vanaf 19 uur in Sassembourg aan de Jan van Brabantweg 1 in Sassenheim. Het programma start om 19.30 en duurt tot 21 uur.

Beweging en dementie
Woensdag 11 december a.s. staat het Alzheimer Café Katwijk in het teken van beweging. Janine Beeloo, beweegcoach bij Marente, laat je tijdens deze avond ervaren hoe goed beweging is bij dementie. Bewegen heeft een positief effect op het slaappatroon, eetlust, stemming en eventuele onrust bij dementie. Bovendien stimuleert beweging sociale contacten en bevordert het spierkracht en coördinatie, wat het aantal valongevallen vermindert. Wees welkom! Inloop vanaf 19 uur, programma start 19.30 uur aan de Zwanenburgstraat 62 in Katwijk.

Alzheimercafé
Het Alzheimercafé is een ontmoetingspunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners, vrijwilligers en andere geïnteresseerden. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Op de hoogte blijven van de dementie-agenda in onze regio? Volg ons op Facebook!

Ga naar de inhoud