Kunst Doet Leven

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

Van 1 tot 22 maart 2020 organiseert de Stichting Kunstvereniging Katwijk weer het evenement ‘Kunst Doet Leven’ waarbij meer dan 80 beroeps- en amateurkunstenaars exposeren in het DUNAatelier in Katwijk. De kunstenaars staan hun kunstwerk belangeloos af om te veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat dit jaar naar Alzheimer Nederland.

Kunstveiling voor Alzheimer
Kunstenares Lisette Hogewoning uit Sassenheim is één van de kunstenaars: ‘Ik vind het belangrijk om hieraan mee te werken. Alzheimer is een nare ziekte. Als we met de opbrengst van de veiling kunnen bijdragen aan het onderzoek naar een medicijn, dan geeft mij dat een goed gevoel.’ Raymond Huisman heeft veel schilderijen gemaakt over dementie en schilderde ook zijn vader met dementie die in een verzorgingshuis verbleef. Hij exposeert met enkele schilderijen, naast de gedoneerde werken.

Online bieden
Jack Vlieland, voorzitter van de Stichting Kunstvereniging Katwijk, is getroffen door het groot aantal kunstenaars dat ook deze keer weer meedoet. ‘Iedereen kent wel iemand in de omgeving die aan alzheimer lijdt’, zegt Jack. ‘Daarom was het niet moeilijk om kunstenaars te motiveren om mee te doen. We zijn tevreden met het aanbod aan kunstwerken. Maar nog belangrijker wordt het aantal bezoekers tijdens de expositie in het DUNAatelier. Die kunnen via de speciale website kunstdoetleven.nl hun bod doen op één van de kunstwerken. We hopen op een levendige en spannende veiling, die zoveel mogelijk geld opbrengt voor Alzheimer Nederland’, aldus Jack. Het verloop van de biedingen is online te volgen. De veiling start op zondag 1 maart en sluit op 22 maart 2020 om 17.00 uur.

Must see!
Ook de prachtige documentaire ‘Wei’ waarin Ruud Lenssen het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders heeft vastgelegd, is drie maal te zien tijdens ‘Kunst Doet Leven’.

Waar & wanneer
Vanaf 1 tot en met 22 maart is iedereen welkom in het DUNAatelier, Boulevard Zeezijde 31 (t.o. de Vuurbaak) in Katwijk aan Zee. Daar worden de kunstwerken geëxposeerd tijdens de openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Ga naar de inhoud