Maatwerk is nodig

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

De maatregelen rondom de coronacrisis hebben grote gevolgen voor mensen met dementie en hun familieleden. Alzheimer Nederland deelt ervaringen en adviezen met politiek Den Haag, lokale politiek en zorgorganisaties. Alles draait om maatwerk en menselijke maat.
Tijdens de eerste coronagolf hebben we veel voorbeelden gezien van creativiteit en maatwerk. Gemeenten hebben de handen ineengeslagen met welzijnsorganisaties, casemanagers dementie, ondernemers en vele anderen om een alternatief te bieden wanneer ondersteuning wegviel. Het was mooi om te zien wat er mogelijk is door van elkaar te leren. Al deze initiatieven hebben op zijn minst één ding met elkaar gemeen: maatwerk als uitgangspunt. En dat maatwerk is niet alleen gerelateerd aan corona. Maatwerk is voortdurend nodig.

Meer maatwerk
Dat is de titel van het boekje Alzheimer Nederland de creatieve maatwerk voorbeelden vanuit diverse gemeenten heeft gebundeld. Mensen met dementie en hun mantelzorgers worden hard geraakt door de coronacrisis. Op veel plekken werden en worden de handen ineen geslagen en werd gekeken wat wél mogelijk was. Een aantal van deze initiatieven willen we koesteren en na de coronacrisis behouden. Laat je inspireren! Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, maar je kunt doorgaan op wat er al is en dit toepassen op je eigen realiteit, dicht bij de mensen. Maatwerk dus. Download het boekje Meer maatwerk van Alzheimer Nederland hier.

© bron en beeld Alzheimer Nederland

Ga naar de inhoud