‘Mantelzorger? Zo voel ik me niet’

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

‘Mantelzorger? Zo voel ik me helemaal niet…’ Mooi blog van onze eigen Sandra de Jonge, verpleegkundige in de wijk bij Marente in Noordwijk én teamlid van Dementievriendelijk Noordwijk. Speciaal voor vandaag, 10 november 2020: de Dag van de Mantelzorg.

Soms worden mensen mantelzorger zonder dat ze het door hebben. Voor de partner, vader, een kind, een nichtje, buren, of zoals in dit verhaal, een vriendin. ‘De afgelopen twee jaar kon onze vriendin steeds minder goed voor zichzelf zorgen. Haar geheugen liet haar steeds vaker in de steek. Ongemerkt ga je dan dingen overnemen. Het geeft veel voldoening als je iemand kunt helpen met dingen die voor jezelf een kleine moeite zijn. Toch ontstaat er op een gegeven moment een disbalans in de tijd die nodig is om voor haar te zorgen en onze eigen tijd. De zorg bepaalt toch voor een groot deel onze agenda. Je bent in je hoofd de hele tijd bezig met hoe het met haar gaat.’ Nieuwsgierig geworden? Lees het hele verhaal!

Mantelzorger? Zo voel ik me helemaal niet…

© Beeld Pete Linforth 

 

Ga naar de inhoud