Mantelzorgers, bedankt!

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

Vandaag dinsdag 10 november is het zover; het is de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we mensen verrassen die zorg verlenen aan iemand uit hun omgeving. Dit bijzondere jaar met alle coronamaatregelen heeft grote impact op mantelzorgers. Laten we er samen een mooie dag van maken en laten zien dat we mantelzorgers waarderen.

Bijzonder
Mantelzorg is zo gewoon en tegelijkertijd heel bijzonder. De zorg voor een naaste kan grote uitdagingen met zich meebrengen en zeer intensief zijn. Mantelzorgers vinden het vaak vanzelfsprekend wat ze doen. Ze zijn in de eerste plaats partner, ouder of kind van iemand die extra hulp nodig heeft. Toch kan bijvoorbeeld de zorg voor een ouder met dementie in combinatie met een gezin met jonge kinderen én een baan, heel zwaar zijn. Ruim 4,4 miljoen Nederlanders verlenen mantelzorg aan een partner, ouder, kind of huisgenoot met gezondheidsbeperkingen.

Wie verras jij?
Ken jij iemand die voor een ander zorgt? Wil je diegene met een klein gebaar laten weten dat je aan hem of haar denkt? Stuur een speciaal voor deze dag gemaakt Boomerang kaartje met een mooie boodschap! Ook via social media kun je iemand een hart onder de riem steken. Zo zijn er speciale gifjes voor deze Dag van de Mantelzorg. Je vindt ze op social media en WhatsApp. Hoe het werkt? Heel simpel! Check de mogelijkheden op: https://www.dagvandemantelzorg.nl/verras-een-mantelzorger.

Ook de gemeente Noordwijk heeft natuurlijk speciale aandacht voor de Dag van de Mantelzorg. Lees verder op Blik op Noordwijk.  
Ga naar de inhoud