Muziektherapie!

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

Muziek is voor veel mensen het leukste wat er is. Maar muziek is ook heel belangrijk. Hier hebben wij een mooi verhaal over.

Muziektherapeut Marian Jaspers is werkzaam bij verschillende zorgorganisaties. Marian bezoekt mensen met dementie. Samen met haar cliënten zingt ze nummers die ze kennen.

Marian zet het nummer ‘The Last of Summer’ op. Dit laadt een vermoeide dame uit Amsterdam helemaal doen opbloeien. Haar ogen lichten op en ze luistert met haar volledige aandacht mee. 

Als het liedje afgelopen is zegt Marian: “Ik laat je weer met rust. “Nee”, roept de dame. De tranen springen in haar ogen. “Wat is er Petro, ben je verdrietig?” Ze houdt Marians’ hand stevig vast, dan zegt ze: “Oke, ga maar. Kom je snel weer?”

Dit verhaal van Marian Jaspers en Con Amore is een inspirerend beeld van wat muziektherapie is. ‘Iemand die veel boosheid ervaart wordt zacht en ontvankelijk”, vertelt Marian naderhand met ontroering in haar stem.

Het is altijd heel inspirerend om dit soort verhalen te lezen. Dat mensen met de kracht van muziek zich veel beter kunnen voelen. Er komt ook steeds meer aandacht voor de positieve werking van muziektherapie bij mensen met dementie. Uit onderzoek blijkt dat muziek je geheugen stimuleert. Het kan ook positieve gevoelens oproepen.

Dus muziek is niet alleen maar leuk, maar vooral ook heel belangrijk.

 

 

© foto en bron Con Amore

Ga naar de inhoud