Online trainingen

In de gratis basistraining ‘GOED omgaan met dementie’ leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. ‘GOED’ staat voor Geruststellen, Oogcontact maken, Even Meedenken en Dankjewel. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de supermarkt.

De gloednieuwe gratis training ‘Dementie op jonge leeftijd’ van Alzheimer Nederland staat online! De online training is bedoeld voor partners, kinderen, broers, zussen, ouders, andere familieleden, vrienden en kennissen van iemand met dementie op jonge leeftijd. De training bevat uitleg, praktisch advies en handvatten hoe met de situatie om te gaan. Je volgt de online training in jouw tempo en op momenten dat het jou het beste uitkomt.

In de gratis training ‘In je buurt’ leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn in het contact met mensen met dementie. Je krijgt tips hoe je met een klein gebaar verschil kunt maken voor iemand die jij kent met dementie. Bijvoorbeeld met je buur, vriend(in), sportmaatje en zijn of haar mantelzorger. Ga voor een dementievriendelijke buurt en doe de training!

Ga naar de inhoud