Ontmoet elkaar!

Samen buurten of eten

Op veel plekken in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk ben je van harte welkom om elkaar te ontmoeten. Zo staan bij Jeroen, een warme gezellige woonzorglocatie voor ouderen midden in het centrum van Noordwijk Binnen, de deuren wagenwijd open. Jeroen heeft een levendig binnenplein en een fijn restaurant waar bewoners, familieleden, vrijwilligers en buurtbewoners elkaar ontmoeten. Kom gerust een keer een kopje koffie drinken en een praatje met anderen maken of doe mee aan de vele activiteiten. Buurtbewoners kunnen ook aanschuiven in het restaurant en lekker een hapje komen eten. Makkelijk en gezellig. Iedereen is van harte welkom, 7 dagen per week. Meld je een dag vooraf aan via 071 750 33 00.

Activiteiten & dagbesteding

In Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk zijn diverse ontmoetingscentra en dagbesteding speciaal voor mensen met dementie en hun partners. Zo organiseert het Ontmoetingscentrum Dementie in Het Trefpunt verschillende activiteiten. Denk aan beweging en sport, schilderen, tekenen en andere creatieve activiteiten. Ook bij de dagbesteding in Jeroen en bij Groot Hoogwaak kunnen mensen met dementie dagdelen doorbrengen en deelnemen aan allerlei activiteiten. Van geheugentraining, gym, koersballen en andere spellen, tot gezellig samen eten, handwerken en uitstapjes buiten de deur.

School voor mantelzorgers

Marente heeft een school opgericht voor mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg. Deze school biedt cursussen en workshops voor de basisvaardigheden van zorgverlening. Het is voor iedereen die voor een ander zorgt en daar beter in wil worden. Een mantelzorger is vaak ongeschoold in het zorgverleningsvak maar is toch 24 uur per dag aan het zorgverlenen. Dat is ontzettend zwaar. Marente helpt deze ‘informele’ zorgverleners graag om wat kneepjes van het vak te leren. De lessen worden gegeven door echte zorgverleners en behandelaars van Marente. Benieuwd welke workshops in de planning staan? Kijk voor de agenda op: marente.nl.

Ga naar de inhoud