Opening Het Breinhuis

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

Vrijdag 27 november opende wethouder Salman op feestelijke wijze Het Breinhuis bij Groot Hoogwaak. Het Breinhuis is een allround informatiepunt dementie, waar iedereen met vragen rondom het thema geheugenverlies en dementie terecht kan. Een prachtig initiatief van Groot Hoogwaak en zo welkom in de gemeente Noordwijk!

Advies van specialisten
Casemanagers (specialisten) dementie beantwoorden diverse zorgvragen en denken mee over oplossingen. Ga bijvoorbeeld in gesprek met een casemanager of een ergotherapeut over hoe je zo lang mogelijk comfortabel thuis kan blijven wonen. De ergotherapeut adviseert tevens over hulpmiddelen en woningaanpassingen. Ook biedt Het Breinhuis praktische technologische hulpmiddelen om het thuis wonen veiliger en plezieriger te maken en het (geestelijk) welzijn te bevorderen. Denk aan GPS-systemen, een sprekende medicijndoos, alarmering, aangepaste telefonie en hulpmiddelen om makkelijker de weg in huis te kunnen vinden. Daarnaast vind je er tal van brochures, boeken en dvd’s over dementie.

Wees welkom!
Twee keer per week kun je met al je vragen terecht bij de casemanagers  dementie: op woensdag van 19 tot 20 uur en op  vrijdag van 11 tot 12 uur. Om de week kun je op donderdags van 15 tot 16 uur terecht bij de overige adviseurs: even weken bij de ergotherapeut en oneven weken bij de adviseur technologische hulpmiddelen. Lukt het niet om op deze tijden langs te komen? Neem dan contact op met Groot Hoogwaak. Meer informatie? Lees verder of download de flyer over Het Breinhuis.
Bekijk de fotoreportage van de opening op Blik op Noordwijk.

Ga naar de inhoud