Prachtige film ‘Wei’

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

Van 1 tot 22 maart 2020 organiseert de Stichting Kunstvereniging Katwijk weer het evenement ‘Kunst Doet Leven’, waarbij een groot aantal kunstenaars belangeloos kunstwerken afstaat om te veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat dit jaar naar Alzheimer Nederland. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement wordt de prachtige documentaire ‘Wei’ een paar maal vertoond.

Volle zalen
De documentaire ‘Wei’, waarin filmmaker Ruud Lenssen het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders heeft vastgelegd, is een sensatie in Nederland. ‘Wei’ trekt volle bioscoopzalen en maakt veel indruk op het publiek. Op 31 januari 2020 won ‘Wei’ de Kristallen Film Award.

Impact van dementie
‘Wei’ toont de impact van dementie op een gezin. In zijn eentje filmde Ruud Lenssen (33) zijn ouders gedurende de laatste twee jaar dat zijn vader nog thuis kon wonen. Zijn werkwijze levert een zeer intieme film op waarmee Lenssen de worsteling rondom dementie en mantelzorg bespreekbaar wil maken: “De angst, de onzekerheid, de schaamte, de frustratie, het zit allemaal in de film. Om het vaak stille lijden van mantelzorgers zichtbaar te maken wilde ik die pijn zo eerlijk mogelijk weergeven. Ons zorgstelsel zit zo in elkaar dat er een enorme druk ligt bij mantelzorgers. In de film zie je wat dit voor een gezin betekent.”

Waar & wanneer
De documentaire ‘Wei’ is drie maal te zien tijdens ‘Kunst Doet Leven’ in het DUNAatelier in Katwijk. Iedereen die betrokken is bij Alzheimer is welkom. De filmdagen zijn woensdag 4 maart om 15.00 uur; dinsdag 10 maart om 20.00 uur en woensdag 18 maart om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar een kleine bijdrage voor Alzheimer Nederland wordt natuurlijk op prijs gesteld.

Lees meer over de kunstveiling voor Alzheimer.

Ga naar de inhoud