Steuntje: de praatplaat

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

Thuis moeten blijven en (mantel)zorgen voor iemand met dementie in tijden van corona is vaak heel pittig. Alle hulp is waarschijnlijk meer dan welkom. Onderstaande ‘praatplaat’ en de bijbehorende handleiding kunnen dan een mooi steuntje in de rug zijn.

Welke mogelijkheden zijn er wél
De huidige corona-maatregelen hebben grote impact op mantelzorgers van mensen met dementie. Het wegvallen van dagbesteding of ontmoetingscentra, minder bezoek, hulp en ondersteuning van anderen ontvangen, kan het gevoel geven er alleen voor te staan. Juist in deze tijd is het belangrijk dat mantelzorgers goed voor zichzelf zorgen, zodat ze de zorg voor de ander kunnen volhouden en weten wanneer ze aan de bel moeten trekken als dat niet meer gaat. Onderzoek welke mogelijkheden er nog wél zijn, wat passend is voor jou en je naaste én vraag om hulp.

Praktische tips
De praatplaat met handleiding biedt informatie, praktische tips en verwijzingen naar goede en leuke websites. Voor mantelzorgers ter inspiratie en voor andere naasten of zorgverleners om mantelzorgers te ondersteunen en mee te denken.


Dementie Academie
Deze praatplaat met handleiding is ontwikkeld door Saskia Danen van de Dementie Academie. Meer informatie vind je op de website.

 

Ga naar de inhoud