Tips en inspiratie

Treffend filmpje

In samenwerking met NS en Connexxion de campagne ‘GOED omgaan met dementie in het OV’ onlangs gestart. Reizen met het OV is voor mensen met dementie is niet vanzelfsprekend. Wees alert en (h)erken reizigers met dementie. 

Langer meedoen

Zeventig procent van alle mensen met dementie in Nederland woont thuis en wil graag mee blijven doen aan het dagelijks leven. Dat betekent vaak een uitdaging voor gemeenten; niet elke stad of dorp is hier al op ingesteld. Alzheimer Nederland biedt de helpende hand met behulp van het boekje ‘Langer meedoen’. In het boekje staan 10 inspirerende voorbeelden die als handvatten kunnen dienen om gemeenten dementievriendelijk(er) te maken, zodat mensen met dementie langer mee kunnen blijven doen. Wil je een gratis exemplaar bestellen van ‘Langer meedoen’? Stuur een mail aan info@alzheimer-nederland.nl onder vermelding van ‘boekje Langer Meedoen’.

Gratis boekje

Mensen met dementie willen graag vitaal blijven en meedoen in de samenleving. Meestal kan dat ook, met een aanpassing of met ondersteuning. Hoe kan je als mantelzorger of zorgmedewerker mensen hier het beste bij helpen? Ontdek wat de wensen zijn van mensen met dementie en denk in kansen. In het boekje ‘Een goed leven met dementie’, lees je hoe! Het boekje is een uitgave van Vilans en Kenniscentrum Zorginnovatie Hogeschool Rotterdam. Het staat vol met tips en verhalen voor en van mensen met dementie, hun mantelzorgers en hun zorgverleners. De verhalen zijn bedoeld om je te inspireren en brengen je mogelijk op ideeën om het leven van mensen met dementie zo waardevol mogelijk te houden.

Huis ter Duin

In Noordwijk kwam de dementievriendelijke beweging al snel op gang. Ons eigen Grand Hotel Huis ter Duin is al vanaf de start nauw betrokken bij het initiatief om de samenleving dementievriendelijk te maken. Het beroemde hotel was het allereerste dementievriendelijke hotel in Nederland. Een primeur! Huis ter Duin ging nog een stapje verder en ontwikkelde samen met het landelijke programmateam ‘samen dementievriendelijk’, de online training ‘goed omgaan met dementie in de horeca’. Dit goede voorbeeld volgen? Doe een gratis training voor jouw branche!