Uitnodiging interessante lezing

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Luister naar de pagina”]

Op 21 september a.s. is het Wereld Alzheimer Dag en dat laten we niet zomaar ongemerkt voorbij gaan! Het team Dementievriendelijk Noordwijk organiseert samen met de bibliotheek een zeer bijzondere lezing voor iedereen die met de gevolgen van dementie te maken heeft of daarin geïnteresseerd is. Wetenschapper Eva van der Ploeg vertelt over het inzetten van Montessori-principes bij mensen met dementie. Met de Montessori-methodiek leren mantelzorgers een nieuwe manier van omgaan met hun familielid, met name als het contact door onbegrepen gedrag moeilijker wordt.

Montessori
Montessori is van oorsprong een lesmethode voor kinderen, ontwikkeld door de Italiaanse arts Maria Montessori. De methode is speciaal voor ouderen bewerkt. In Australië is de methodiek inmiddels landelijk geïmplementeerd en passen duizenden mantelzorgers de principes toe. De lezing vindt plaats in de bibliotheek in Noordwijk waarbij Van der Ploeg via een online verbinding aanwezig is. Er is gelegenheid om vragen te stellen en gezamenlijk na te praten.

Aanmelden
De toegang is gratis en vooraf aanmelden is verplicht. Corona-maatregelen worden uiteraard in acht genomen waardoor het aantal plaatsen beperkt is. Reserveer dus tijdig je kaartje! Dit kan via de website van de bibliotheek of in de bibliotheek.

Wees welkom!
Maandag 21 september van 14.00 tot 15.30 uur in de bibliotheek aan de Akkerwinde 1A in Noordwijk.

 

Ga naar de inhoud